Vertailussa Mitsubishi ja Samsung Ilmalämpöpumput:

Lämpöpumppujen ominaisuudet, Käyttökohteet ja Hyödyt

Pumpun toimintaperiaatteena on siirtää lämpöä ulkoa sisään, siksi ilmalämpöpumppujen avulla voidaan pienentää lämmityskuluja kaikissa lämmitysmuodoissa. Lämmityskulujen lisäksi ilmalämpöpumppu jakaa huoneessa olevan lämmön tasaisesti ja puhdistaa sisäilmaa.

Kun puhutaan ilmalämpöpumpuista, Mitsubishi ja Samsung ovat kaksi tunnetuinta nimeä, jotka tulevat usein esiin keskusteluissa. Molemmat yritykset tarjoavat laadukkaita ratkaisuja lämmitykseen ja viilennykseen, mutta niiden tuotteissa on eroja, jotka voivat vaikuttaa käyttäjän valintaan. Tässä artikkelissa vertailemme Mitsubishi ja Samsung ilmalämpöpumppujen ominaisuuksia, käyttökohteita ja niistä koituvia hyötyjä, auttaaksemme sinua tekemään informoidun päätöksen.


Ota yhteyttä

Mitsubishi Ilmalämpöpumput

Mitsubishi on jaettu kahteen pääbrändiin: Mitsubishi Heavy Industries ja Mitsubishi Electric. Molemmat tarjoavat huipputeknologiaa, mutta niiden keskittyminen eroaa hieman.

 • Mitsubishi Heavy Industries ilmalämpöpumput keskittyy teollisuustason tehokkuuteen ja kestävyyteen. Näiden ilmalämpöpumppujen suunnittelussa painotetaan maksimaalista suorituskykyä ja luotettavuutta, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan alueille, joilla sääolosuhteet vaihtelevat suuresti.
 • Mitsubishi Electric ilmalämpöpumput puolestaan keskittyy innovatiiviseen teknologiaan ja käyttömukavuuteen. Ne ovat tunnettuja hiljaisesta käyntiäänestä ja korkeasta energiatehokkuudesta, mikä tekee niistä sopivan valinnan sekä koti- että toimistokäyttöön.


Samsung Ilmalämpöpumput

Samsung ilmalämpöpumput ovat tunnettuja älykkäistä ominaisuuksistaan, kuten WiFi-ohjauksesta, joka mahdollistaa lämpöpumpun hallinnan älypuhelimen kautta. Samsung keskittyy myös muotoiluun, tarjoten moderneja ja esteettisesti miellyttäviä laitteita, jotka sopivat saumattomasti nykyaikaisen kodin sisustukseen.

 • Samsung ilmalämpöpumput on puolestaan ihanteellinen valinta teknologisesti orientoituneille käyttäjille ja niille, jotka arvostavat sisustuksessaan modernia muotoilua.
 • Samsung ilmalämpöpumput ovat tunnettuja älykkäistä ominaisuuksistaan, kuten WiFi-ohjauksesta, joka mahdollistaa lämpöpumpun hallinnan älypuhelimen kautta. Samsung keskittyy myös muotoiluun, tarjoten moderneja ja esteettisesti miellyttäviä laitteita, jotka sopivat saumattomasti nykyaikaisen kodin sisustukseen.
 • Samsung WindFree™ teknologia: Ainoana valmistajana Samsung tarjoaa täydellisen viilennyksen ilman vedon tunnetta. Ilmalämpöpumppu puhdistaa ja viilentää ilman, ja sen jälkeen levittää sen huomaamattomasti ja tasaisesti tuhansien mikroskooppisten ilmareikien kautta, varmistaen, että makuuhuoneesi pysyy miellyttävän viileänä ilman suoria ilmavirtoja.Ilmalämpöpumput lämmittävät jo yli puolta miljoonaa suomalaista kotia, eikä suotta. Nykyaikaisen tehokas ilmalämpöpumppu vähentää merkittävästi lämmityskustannuksia ja lisää monin tavoin kodin asumismukavuutta. Parhaimmillaan ilmalämpöpumppu on sähkölämmitteisen kodin lisälämmönlähteenä, mutta sen avulla voidaan helposti ja edullisesti alentaa myös öljylämmitteisen talon lämpölaskua. Energiatehokkaan ilmalämpöpumpun hankinta on hyvä ratkaisu ympäristönkin kannalta, sillä suurin osa ilmalämpöpumpun tuottamasta lämmöstä syntyy uusiutuvalla energialla.

Valittaessa ilmalämpöpumppua on tärkeää miettiä, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä. Onko energiatehokkuus, käyttömukavuus, luotettavuus vai muotoilu se tekijä, joka painaa eniten vaakakupissa? Mitsubishi ja Samsung ilmalämpöpumput tarjoavat kumpikin vahvoja vaihtoehtoja, mutta niiden painotukset eroavat toisistaan. Mitsubishi ilmalämpöpumput ovat loistava valinta, jos etsit maksimaalista suorituskykyä ja kestävyyttä, kun taas Samsung sopii erinomaisesti moderneihin koteihin, joissa arvostetaan älyteknologiaa ja muotoilua.

Energiansäästöohjeet ilmalämpöpumpulle

Pienellä vaivalla voi olla suuri vaikutus:

 1. Käytä pumppua selkeästi joko lämmityksellä tai jäähdytyksellä - automaattitoiminnot voivat      olla ongelmallisia rajatapauksissa.
 2. Aseta ilmalämpöpumpun lämpötila muita lämmitysmuotoja korkeammaksi - esim:                            Ilmalämpöpumppu +21°C ja patterit +20°C
 3. Pidä ilmaläpöpumppu aina päällä - automatiikka laskee tehoja, kun lämmitystä ei enään tarvita.

Varmistu myös että pumppu jonka ostat, on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin

Vaadittavia vähimmäisominaisuuksia on:

 1. Ulkoyksikön pohjavastus - pohjavastus estää jään muuodostumisen ulkoyksikön pohjaan
 2. Kompressorin eristys - kompressori säilyttää optimaallisen toimintalämpötilan myös kovilla              pakkasilla
 3. Elektroninen paisuntaventtiili - nostaa laitteen hyötysuhdetta ja parantaa toimintaa nopeasti        vaihtuvissa lämpötiloissa
 4. Mallisarja on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin.Katso myös Ilmalämpöpumput

Palamme halusta auttaa

Riippumatta tarpeestanne, selvitämme teille sopivan pumppumallin viipymättä.