Teollisuuspumput

Toimitamme, asennamme ja huollamme pumppuja monipuolisesti teollisuuden eri tarpeisiin. Erityisaloihimme kuuluvat kaivosteollisuus, elintarviketeollisuus, sekä muut pumppujen erityistä suorituskykyä vaativat alat. Valikoimissamme on upotettavia moottoreita ja pumpuja, kuin myös eri kemikaalien pumppaamiseen soveltuvia kalvopumppuja, räjähdyssuojattuja pumppuja ja elintarvikehyväksyttyjä pumppuja.

Pystymme toimittamaan laaja-alaisesti usean eri valmistajan laitteisiin sopivia pumppuja, ja tarpeen vaatiessa voimme erimerkiksi korvata alkuperäispumpun vastaavanlaisella pumpulla.  Mitoitamme uuden pumpun niin, että sen tuotto ja paine vastaavat alkuperäistä. Pumpun pesän materiaali ja tiivisteiden tyyppi valitaan käytettävien nesteiden mukaan. 

Tarvittaessa toimitamme uuden pumpun asennuksella ja käyttöönotolla. 


Pumput kaivosten kuivatukseen

Kaivosalalla toimitamme pääasiassa Calpedan tytäryhtiön, Subteckin, huippulaadukkaita moottoreita ja pumppuja. Subteck on niitä harvoja yrityksiä, jotka pystyvät valmistamaan perinteisten moottoreiden lisäksi happoja (fosfori, sulfaatti) ja korroosiota kestäviä, sekä yli 80 asteisen veden kestäviä moottoreita. 


Kemianteollisuuden pumput

Kemikaali- ja elintarviketeollisuuden käyttöön toimitamme Argal Pumpsin valmistamia kalvo-, paineilma- ja lasikuitupumppuja. Pumput soveltuvat laaja-alaisesti eri kemikaalien pumppaamiseen, ja esimerkiksi kalvopumput kykenevät pumppaamaan happoja, emäksiä, sekä ei-newtonilaisia nesteitä.

 Lisäksi valikoimissamme on myös räjähdyssuojattuja ATEX ja EX pumppuja.


Elintarviketeollisuuden pumput

Elintarviketeollisuuden käyttöön on tarjolla laaja valikoima elintarvikehyväksyttyjä pumppuja.  Pumpuilla voi pumpata hyvinkin jäykkiä massoja, kuten hilloja, ketsuppia ja hunajaa. Saatavilla on myös liikuteltavia pumppuja, jolloin linjastot voivat elää kausien mukaan.

 Jäähdytyspumput

 Toimitamme pumppuja konesalijäähdytysjärjestelmiin, tuloilman esijäähdytyskoneisin, lauhdutusjärjestelmiin ja kiertovesijärjestelmiin.