AL/FL - Aktiivihiilisuodatin: Tehokas Ratkaisu Kotitalouksien Vedenkäsittelyyn


Vedenkäsittely on olennainen osa kodin arkea varmistaen puhtaan ja turvallisen juomaveden saannin. AL/FL -aktiivihiilisuodatin tarjoaa monipuolisen ja tehokkaan ratkaisun erilaisten vedenlaadun haasteiden käsittelemiseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin tämän suodatinjärjestelmän toimintaperiaatteita, ominaisuuksia sekä sen sovelluksia erilaisissa käyttöympäristöissä.


Ota yhteyttä

Aktiivihiinisuodatusjärjestelmän Toimintaperiaatteet:

AL/FL -aktiivihiilisuodatusjärjestelmä suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja vesitulosten perusteella. Tämän järjestelmän avulla voidaan valita aktiivihiilisuodatus, alkalointi tai niiden yhdistelmä, tarpeen mukaan. Järjestelmän virtauskapasiteetti on mitoitettu niin, että se pystyy käsittelemään kaikki kodin käyttövedet tehokkaasti ja luotettavasti.

Järjestelmä voidaan rakentaa joko aktiivihiili- tai alkaloidisuodattimeksi tai kombinaatioksi molemmista. Virtauskapasiteetti riittää puhdistamaan kaikki kodin käyttövedet. 

Hajun ja Maun Poisto Aktiivihiilisuodattimella:

Veden epämiellyttävät haju ja maku voivat johtua useista tekijöistä, kuten levistä tai orgaanisista yhdisteistä. AL/FL -aktiivihiilisuodattimella nämä epäpuhtaudet voidaan tehokkaasti poistaa vedestä. Aktiivihiili kykenee sitomaan itseensä hajuja, makua, värejä sekä erilaisia epäpuhtauksia, jolloin lopputuloksena on raikas ja miellyttävä juomavesi.

Alkaloinnin Vaikutus Veden Laatuun: 

Aktiivihiilisuodatuksen lisäksi suodatintankkiin voidaan lisätä alkalointimassaa, mikä nostaa veden pH-arvoa. Tämä on tärkeää veden syövyttävyyden vähentämiseksi ja putkien kestävyyden lisäämiseksi. Alkalointi voi myös parantaa veden makua ja vähentää pesuaineiden tarvetta kotitalouksissa.Radonin Poisto Vedestä: 

Erityisesti maaperästä vapautuva radonkaasu voi aiheuttaa terveysriskejä, jos sitä esiintyy vedessä suurina pitoisuuksina. AL/FL -aktiivihiilisuodatin on tehokas ratkaisu radonkaasun poistamiseksi vedestä. Erityisesti tankkimallisessa suodattimessa radonkaasu ehtii sitoutua aktiivihiileen, mikä vähentää sen määrää vedessä merkittävästi. Aktiivihiilitankki on helpoin ja halvin tapa pienentää radon kaasun määrää vedessä, kun mitattu radon, Rn-222 määrä on alle 5000 Bq/l. raja-arvon ollessa 1000 Bq/l. radonia on yli 5000 Bq/l

Vain tankkimallisessa suodattimessa virtausnopeus on niin pieni ja aktiivihiilen määrä niin suuri, että radon ehtii sitoutumaan hiileen. Lasikuituinen suojakuori pysäyttää helposti vaarallisen alfasäteilyn. 

Pitkäikäinen ja Kestävä Suodatin: 

AL/FL -aktiivihiilisuodatin on suunniteltu kestämään pitkäaikaista käyttöä kotitalouksissa. Suodatintankki voi kestää jopa yli 10 vuotta omakotitalouskäytössä, riippuen veden laadusta ja käyttöolosuhteista. Suodatinmassaa ei tarvitse vaihtaa säännöllisesti, mikä tekee järjestelmästä helppohoitoisen ja kustannustehokkaan.

Aktiivihiilisuodattimen iän pidentämiseksi asennetaan aina esisuodatin, joka poistaa likahiukkaset, jotka voisivat tukkia aktiivihiilisuodattimen tai heikentää sen puhdistustehoa. 

OMINAISUUDET: 

 • Aktiivihiili puhdistaa vedestä lähes kaikki haitalliset aineet.
 • Alkalointi parantaa veden laatua nostamalla veden pH-arvoa.
 • Suodattimen tilavuus: 25 litraa.
 • Korkeus: 950 mm.
 • Halkaisija: 265 mm.

Muut Aktiivihiilisuodattimet: 

Lisäksi on tarjolla muita aktiivihiilisuodatusjärjestelmiä erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi tankkimallinen suodatin soveltuu parhaiten koko kiinteistön veden suodatukseen, kun taas patruunamallinen suodatin on kätevä yhden vesipisteen suodatuksessa. Hanasuodattimet, pöytäsuodattimet ja suodatinrungot tarjoavat myös vaihtoehtoja erilaisiin käyttötilanteisiin.

Hanasuodatin

Hanasuodatin on kätevä ratkaisu yksittäisen vesipisteen suodatukseen, kuten keittiön hanan tai juomavesihanan yhteyteen. Se tarjoaa kohtuullisen suodatuksen, joka riittää useimpiin kotitalouksien tarpeisiin. Hanasuodattimen asentaminen on helppoa, ja useimmiten se voidaan tehdä itse ilman ammattilaisen apua. Hanan kahvassa on integroitu suodatin, ja veden virtausta voidaan ohjata suodattimen läpi yksinkertaisella kääntöliikkeellä.

 • Kohtuullinen suodatus
 • Helppo asentaa itse
 • Kahvassa on hana, jota kääntämällä voi ohjata veden suodattimen läpi

Pöytäsuodatin

Pöytäsuodatin on erinomainen valinta tilanteisiin, joissa tarvitaan hyvää suodatustulosta kompaktissa koossa. Se on ihanteellinen esimerkiksi tiskipöydän viereen asennettavaksi, jolloin puhdas juomavesi on aina helposti saatavilla. Pöytäsuodatin tarjoaa usein paremman suodatustuloksen kuin hanasuodatin, ja sen asentaminen ja käyttö ovat erittäin helppoja. Jos olet käsistä kätevä, voit asentaa pöytäsuodattimen itse ilman ammattilaisen apua.

 • Hyvä suodatustulos
 • Esim. tiskipöydälle asennettava suodatin
 • Helppo käyttää ja asentaa
 • Jos on käsistä kätevä, niin voi asentaa itse

Suodatinrungot

Suodatinrungot ovat monipuolisia suodatinratkaisuja, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen suodatustuloksen kaikille kodin vesipisteille. Piiloasenteinen suodatinrunko asennetaan yleensä vesiputken alle tai kaapin sisälle, ja se suodattaa kaiken käytetyn veden ennen sen pääsyä vesihanaan. Suodatinrungot ovat saatavilla useilla eri suodatinpatruunoilla, jotka on suunniteltu eri vesityypeille ja erilaisiin tarpeisiin. Vaikka suodatinrungon asentaminen saattaa vaatia ammattilaisen apua, sen tarjoama suodatusteho ja monipuolisuus tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon kodin vedenkäsittelyyn.

 • Paras suodatustulos
 • Piiloasenteinen suodatinrunko suodattaa kaiken vesipisteen veden
 • Useita vaihtoehtoisia patruunoita eri vesityypeille
 •  Vaatii ammattilaisen asentamaan

Katso myös nämä suodattimet

Palamme halusta auttaa

Riippumatta tarpeestanne, selvitämme teille sopivansuodatinmalli. Mikään tarve ei ole liian pieni.