USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

SISÄYKSIKKÖ NATISEE, RATISEE, KUULUU SIHINÄÄ JA PUHALLUS PYSÄHTYY

Tyypillisiä lämpölaajenemisesta johtuvia ääniä.  Esim. sulatusjakson aikana äänet ovat hyvinkin yleisiä. Sihinä johtuu kylmäaineen lämpötilan muutoksesta.  Myös sisäyksikön puhallinmoottori pysähtyy sulatusjakson aikana.


Sisäyksikkö tiputtaa vettä lattialle tai HUONEESSA HAISEE "MÄRÄLLE"

Kondenssivesiletku voi olla tukkeutunut  pölystä tai muista epäpuhtauksista. Suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen. Hajun  voi poistaa puhdistamalla tai vaihtamalla sisäyksikön suodattimet. Jos toimenpide ei auta, kannattaa tilata ammattilaiselta sisäyksikön puhdistus.Ulkoyksikkö huurtuu ja jäätyy

Ulkoyksikön lamellipinnalla oleva huurre on normaalia. Laitteiston automaattinen sulatusjakso poistaa lamellipinnalta huurteen.

Jos ulkoyksikköön muodostuu jäätä, sammuta laitteisto ja anna sen sulaa. Myös sisäyksikön puhtaus ja laitteistoasetukset pitää tarkastaa.

Jos ulkoyksikkö jäätyy toistuvasti, käänny ammattilaisen puoleen.Ulkoyksikön alta valuu vettä välillä ja se ei tule letkusta

Sulatusjakson aikana vesi tulee ulkoyksikön pohjassa olevista aukoista ja veden vapaata ulospääsyä ei saa estää.

Ulkoyksikön vieressä oleva letku on kondenssivesiletku. Jäähdyttäessä sisäilmaa kyseisestä letkusta tulee vettä. Ulkoyksikössä muodostuvan sulamisveden määrä vaihtelee suuresti mm. ilman-kosteudesta, lämmitystarpeesta ja laitteesta riippuen.


Laitteisto ei lämmitä eikä viilennä. Valot palavat laitteistossa, mutta vikakoodit eivät vilku.

Sammuta virrat pois päältä (turvakytkin, sähkökeskus), odota muutama minuutti ja käynnistä uudelleen. Huom. ilmalämpöpumpun toiminnassa on pieniä viiveitä. Laitteisto ei lähde välittömästi lämmittämään. Mikäli kyseiset toimenpiteet ei auta, varmista vielä  asetukset ja tilaa ammattilainen paikalle.


Sähkökatkon jälkeen laitteisto ei lähde käyntiin ja Led vilkuttaa sisäyksiköllä.

Laitteistossa uudelleen käynnistyminen ei ole kytkeytynyt päälle tai uudelleen käynnistymistä ei ole ohjelmoitu aktiiviseksi. Katso laitteiston käyttöohjekirjasta ohjeet aktivointiin.