Soita 044 349 1997

-YHTEYSTIEDOT-

Ilmalämpöpumpun tehopesu

Miksi ilmalämpöpumppu kannattaa pestä?

Ilmalämpöpumpun puhdistaminen kotona onnistuu muoviosien imuroinnilla ja suodattimien irrottamisella. Sisäyksikön tehopuhdistus ei kuitenkaan onnistu,  ja laitteen sisään jää hometta, rasvaa, pölyä ja likaa.


Kunnollinen sisäpesu parantaa laitteen tehokkuutta sekä sisäilman laatua. Sähkölaskusi pienenee lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa. Pesun myötä myös laitteen käyttöikä pitenee eikä puhallinmoottori kulu samalla tavalla. Pesu ei aiheuta sotkua asiakkaan tiloihin

 Sisäyksikön tarkistus 

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on laitteen likaisin osa. Sisäyksikön toimivuus tarkistetaan ennen pesun aloittamista.


Sisäyksikön suojaus 

Lattia ja seinät suojataan mahdollisilta roiskeilta. Pesua varten ilmalämpöpumpun alla oleva seinä suojataan erityisellä vedenkeräyskaukalolla.  Sisäyksikköä suojaavat koteloinnit puretaan, jotta puhdistus saadaan tehtyä perusteellisesti. Yleisimmin lika on sellaisissa paikoissa, jota ei kotipuhdistuksella onnistuta puhdistamaan. Tällä varmistetaan että ilmalämpöpumpun toimintaa heikentävä lika saadaan puhdistettua kunnolla

Sisäyksikön pesu

Sisäyksikön pesu suoritetaan tähän kehitetyllä pesurilla, jolla saadaan tehokkaasti eri osat puhdistettua. Pesu sisältää myös puhdistuksen kennon takaa sekä puhaltimesta, joka laittaa ilman liikkeelle. Puhdistuksessa käytetty likavesi ohjataan vedenkeräyskaukaloon, ja pesuvesi hävitetään. Puhdistukseen käytetään erityistä pesuainetta, joka on kehitetty ilmalämpöpumppujen sisäpesuja varten.

Sisäyksikön koteloinnin pesu ja ohjeistus

Likaiset suodattimet ja koteloinnit pestään ja kuivataan ennen kuin ne asennetaan uudelleen paikalleen. Likavesikaukalo ja suojaukset poistetaan ja asunto siistitään siihen kuntoon, jossa se oli ennen pesua. Etupaneelin alle on mahdollista liimata huoltotarra jossa kerrotaan seuraava huollon ajankohta.

Miten saan varattua ajan ilmalämpöpumpun pesuun?

Helpoin tapa saada aika ilmalämpöpumpun pesuun on olla yhteydessä meihin yhteydenottokaavakkeen kautta.  Vastaamme usein jo saman päivän aikana.
Vaihtoehtoisesti voit soittaa tai lähettää sähköpostia

Puh. 044 349 1997 (8.00 - 16.00)
palvelu@pumpputek.fi